lördag 21 oktober 2023

Första såserna

Nu har de första såserna fått fermentera i ganska precis en månad och blivit lagom mosiga också. Fixade med de första tre; Yellow Reaper (med äppelcidervinäger), Bhut Jolokia (med vitvinsvinäger) och Chocolate Scotch Bonner (med lite vit balsamvinäger och vitvinsvinäger).

Fick rita 'crossbones' på etiketten för Bhut Jolokia, den var definitivt ett par hundratusen scoville och brände på bra... så den vill man inte glömma bort hur stark den är och ta på något av misstag.
Svettig!

Tagit ungefär 1 tsk Xantangummi per liter denna gången, kanske inte riktigt allt nyttjades, för hittade en liten klump av det på botten av matberedaren vid i alla fall en av körningarna... så man får försöka "dutta" i det under körning.



Fem burkar till på G, någon kan nog svar tas av de svagare sorterna också, för det har vi mycket av. Kanske någon mild sås att blanda ut lite av den starka med ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar