fredag 3 maj 2019

Tandoori med besvär

Jobbat med förarbetet under flera dagar, både kryddmix och lång marinad, så idag var det inget att be om mer än att prova att dra igång min lilla budgettandoor och grilla det.

Tyvärr skulle det ju börja regna precis i samband med att frun skulle hämtas vid tåget, så man blev lite orolig över hur det skulle gå med det/den. Var beredd att behöva steka kycklingbitarna på spisen istället.

Naan-brödet fick däremot göras så, första jag provade fastnade som den skulle men tappades i glöderna.... gjorde två försök till men de fastnade inte alls. om det var för blöt deg eller temperaturen ändrat sig eller det kommit för mycket sot på väggarna vet jag inte. Den första var den som legat ute längst, så det borde ha varit den torraste. Får prova igen. Annars kanska man kan lägga en stekplatta på vanlig grill, men då får man har två grillar igång.

Frun ville gärna ha sås, så det får letas sådant recpet också - löstes eftersom där var grekisk yoghurt över.

Gör större bitar kyckling nästa gång och låter dem ligga kortare tid och eventuellt tar med mindre av citronen när marinaden ska i. Men smakade utmärkt som det var och frun fick fina komplimanger av kollegor efter att lagt upp bild på sin tallrik... att det så proffsigt ut. Sån't blir man glad av oavsett om man själv kan tänka sig småförbättringar. Dottern tog om, det är en komplimang det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar