söndag 17 mars 2013

F1-premiär.

Jättekul att Kimi vann. Så mycket snack om vem som är bästa föraren, Alonso vs. Hamilton, är Vettels framgång bara bilen etc. Glöm inte Kimi, vi såg ju vad han gjorde med fjolårsbilen och årets verkar ännu bättre!

Kul för Sutil att få lite framgång och uppmärksamhet i debuten. Gissar att Force India var snäll mot de hårdare däcken. Mercedes verkade lite av motsatsen - att fixa 13-14 varv på de supermjuka med full tank imponerade, jämfört med en lätt Force India på en bana med mycket gummi nedlagt bara fixade ett par, tre varv.

Massas resultat visar att Ferrari har en riktigt bra bil nu. När Massa är vass är bilen bra, när den är sämre distanserar Alonso honom.

McLaren får en jobbig vecka med att försöka förstå varför hjulupphängning/fjädring inte fungerar... fixar de det till nästa helg är det imponerande, men det verkar inte Whitmarsh tro på själv ens.

Nästan alla med nya bilar verkar ha problem, undantag Marussia och Mercedes. Kommer att bli spännande när McLaren, Sauber och förhoppningsvis även Williams får ordning på inställningarna.

Trist att se att Caterham hamnat på bakfoten. Kostade det så mycket att flytta? Eller vågar man slösa bort en hel säsong för att bygga 2014-bil? Står sponsorerna ut med det?


Kommer nästa lopp att se helt annorlunda ut nu? Att det blir helt andra bilar som genererar rätt däcktemperaturer i ett varmare klimat? Sitter Red Bull som klistrad plötsligen och kommer andra att börja bränna upp sina?

Nog för att jag vet att genealogin hos Lotus inte ens är så bra att den haltar, men som gammalt fan så är det en njutning att se bilar i svart och guld längst fram. Kimi får gärna ta nästa också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar