fredag 5 oktober 2007

Glutamat eller inte glutamat?

Det har varit en del i media på sista tiden om glutamat och jag har haft mina funderingar sedan innan. Det är svårt att hitta information på nätet som man vet är korrekt. Man skulle ju önska att livsmedelsverket gick att luta sig på och att vara lugn, men det måste luta sig på forskarvärlden och där kan man ju undra vilka undersökningar som är riktiga och vilka som är företagssponsrade.

Sen är det ju svårt att veta hur många av de sidor som talar emot som har något att komma med eller ifall de är lika "illa" som UFO-sidor, konspirationsteoretiker m.fl.

Det som talar för att låta bli är varför det tillsätts på så många konstiga ställen, speciellt för att uppenbarligen få undermåliga produkter att smaka bra nog.

Nåväl, vi rensade ut kryddskåpet igår och det var mycket som fick gå (bild kommer så småningom när kamerakabeln gett sig till känna igen)... Slog nog hårdare mot kvinnan min än mot mig på det vi hittat hittills. En av texmex-kryddorna samt pastakryddan får vi nog göra undantag för ibland, för de kan bli svåra att hitta bra ersättare för.

Nu gäller det bara att vara observant på allt vi kommer att vilja plocka i handlingskorgen...

Nästa sak på uteslutningsagendan:azofärgämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar