Personlig blog med mycket trädgård, odling, chili och annat personligt, ibland några tips, ibland lite gnäll... som livet är mest.
torsdag 6 april 2023
Surkålen burkad
Väl medveten om att minimitiden är betydligt kortare, men idag tog jag och flyttade surkålen till burk. Ungefär 2½ månad blev det. Lite ytpåväxt hade det blivit på slutet, men ned till kålen var det både vätska, två lager tyngdstenar och ett toppblad kål ned till den äkta varan, så inget problem alls med det. Jättefin är den och luktar underbart. En enliters och två trekvartslitersburkar och en måltid på påse blev det, så skulle säga att två enliters och en trekvartsliters motsvarar vad man har i en fermenteringsburk.
Etiketter:
fermentering,
komihåg,
mat,
naturligt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar