söndag 7 februari 2016

Sjuk helg

Fick ta ut en semesterdag i fredags för att jag inte mådde bra och lördagen var ännu sämre.

Fick hålla mig på lättare arbeten, det bästa jag åstadkom var nog fackindelningen för kryddorna. Blev utmärkt trots gjord med enkla medel och låg nogrannhet på frihand. Man skall inte överdriva där det inte behövs.

Fick tömt ut alla tomat och chilikrukor från ifjol, så den jorden blev återanvänd istället som tidigare säsonger fått köra dem till tippen. Kändes bra.
Flyttat ut topplagret jord där grukorna växte ifjol för att kunna ha squash plus gruka där i år också för att få växtföljden rätt till nästa år. Får ha i några säckar frisk ny jord på topp så bör det gå bra.

--

Grillade burgare på webern, så då var den säsongen invigd också.

--

Har sått jordgubbar/smultron och kronärtskockorna från andraplanteringen har tre av fyra tittat upp. Så om alla skulle klara sig till och efter utsättningen så räcker det, men det hade varit trevligt med lite marginal...

Jordtemperatur - 1,4° så skall man ta Viktorianskt trädgårdsmästeri på allvar, så skulle det gå att så sallat i början av mars och sätta potatis månadsskiftet mars/april på ett ungefär.

--

Bokashikomposten börjar närma sig full nu. Den luktar trevligt syrlig på ett äppelmosliknande sätt. Ingen vätska ur kranen ännu, däremot pys. Antar det pyser ut, men helt säker kan man ju inte vara - inte läst något om det någonstans, så frågan är om det är bra eller inte att provöppna innan det finns vätska?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar