söndag 1 november 2015

Halloween

Halloweenhelgen över. Hade bunkrat med Halloweengodis från Lidl, så slapp bli busad med. Dotten skar sin första pumpa och den blev jättefin. Min pumpa hade i princip gjort ett ansikte helt själv... både mun, näsborrar och ett öga... så det var bara att skära till och fixa ett extra öga.

Kom c:a ett dussin besökare. I år kom alla rätt dag, inga dagen före eller dagen efter.

--

Första vitlöksorten (Pure White) har kommit upp. Kanske oroväckande tidigt, får hoppas att den klara vintern ändå.

Hade kopplat ur slangarna, men det har varit så varmt att jag fått koppla på för att vattna kålen och vintersallaten.

--

Fortsatt chilipulverarbete, har t.ex. gjort på c:a 45 Hot Lemon nu och där kommer att bli lika många till, så det lär bli en full kryddburk av den. Har börjat beskära plantorna efter hand som där inte är frukter kvar på grenarna. Var på Oasen i torsdags och köpte bonsaikrukor, både tomma och med döende Bonsai i (billigare än tomma!). Tog hand om en Espelette som stod ute och gjorde en Bonchi på den... får se hur bra den reagerar på det. De jag skär ned kommer förhoppningsvis att sätta nya blad längre ned, så de tål omplanteringen bättre. En av de två Bonsai:erna verkar ha ganska friska blad, så den får en chans att bli kvar.

--

Gjorde 'Salsa Verde' på Tomatillon och det verkar som det blev bra på det lilla jag provsmakade. Utseende och doft är utmärkt. Blir tacos imorgon, så då får vi se hur bra det blev. (440g Tomatillo, två silverlök, två vitlöksklyftor, två Jalapeño, oregano, spiskummin, salt). Tog frö från Jalapeñon, så får vi se till nästa år om den också blir något annat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar