söndag 17 april 2016

Efterlängtad spjutspets

Till min stora förvåning/glädje fann jag att två små spjutspetsar sparris brutit ytan. Får köpa något att kupa lite experimentellt imorgon. Inte för att vi har något emot grön sparris, men det kunde vara roligt att prova bådadera. Känns lite lugnare att prova att sätta fler sparrisplantor om fjolårets klarat sig.

Har planterat ut en Halloweenpumpa - har tre i förodlingen som börjar bli riktigt stora, så att chanssätta en nu kändes värt risken. Den har fått plastkupa över sig, men jag fick vikta ned kupan med två marksten då det blåste rätt så friskt. Har även kört ned fjolårsfrö av gurka lite på chans samtidigt som de växer till sig i förodlingen. Spritärterna från Runåbergs är nedpetade också... Meteor fick hamna fristående i mitten av ärtlådan och Gråärten fick hamna klassiskt ihop med Solberga-bondbönan.

Rädisorna jobbar på bra, kan nog vara dags att så nästa omgång framåt nästa helg.

--

Var och såg Maskeradbalen på Malmö Opera. Verdi är som alltid Verdi, dvs bra. Dessutom var det bland det snyggaste jag sett i scenografi/ljussättning någonsin. Summa summarum en magnifik föreställning. Högst rekommendabel, även om nu Maskeradbalen inte innehåller någon direkt "Operahitlåt" att känna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar