söndag 18 oktober 2015

Första Hifimässan på evigheter

Åkte på Hifi & Hemmabiomässan i Malmö idag. Jättelänge sedan jag var på något sådant sist.

Tyckte över lag att det ställdes ut saker som lät vettigt, så lite bättre har saker blivit över lag - eller så har de som ställer ut blivit skickligare på att välja ut modeller. Men överlag spelade det ganska ljust... instängt i överbas/lågt mellanregister på många håll... och det spelades gles, välinspelad demomusik som låter bra på det mesta - den saken hade inte ändrat sig på tio år eller hur länge sedan det nu var...

The Rock hade gjort det där stora jobbet med att fixa till ett rum som jag förordat/väntat på. Hade dock tagit dem rejält lång tid att få på plats, så det är nästa steg då... att göra det enklare att få upp. Tyvärr tyckte jag inte att deras Atmos-demo var mässans bättre, utan det var demon på JBL-högtalare som lyckades med.

Det hade gått inflation i Trinnov-processorer... så det var mer potentialen i formatet man visade än hur det skulle bli hemma hos folk som köper en normal Atmosreceiver. Tycker det är lite illavarslande faktiskt... för när det inte blir bättre än så här med absolut spjutspetsutrustning förutom om man som i JBL-fallet verkligen prickar rätt i uppsättning (och position att sitta) så blir det väldigt svårt för folk att få till det hemma med enklare utrustning.

Väl spenderade timmar dock, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar