torsdag 12 augusti 2021

Slutspurt inledd

...fast vem vet hur lång tid den kommer att ta? Oavsett vilket så gäller det hemmabion.

Sist det jobbades på det så var det att prova ut möjligheten till fyra takhögtalare för Auro3D Voice-of-God ( och jag hoppas jag hittat anteckningen så jag slipper göra om det!! ) och värmeelementet. Kvar på projektplanen - som nu varit orörd i 4½ år - var:

* Uppgradering av projektor - som stått på listan sedan start, Infocusprojektorn har hela tiden varit en temporärlösning för att han något att jobba utifrån.

* Uppgradering av receriver/processor - den stod med på listan från start - men från början var det Audyssey DSX som var målformatet, därför som OA51 och OA52 skaffades till de extra kanalerna, men efter att Dolby Atmos och Auro3D kom på marknaden så har det varit målsättningen istället. DSX var ju aldrig ett dataformat utan bara en processningsmetod och man har väl inte hört många pip om det de senaste 5+ åren heller.

* Akustikdörr i innerskalet - visade sig inte så nödvändigt som urspringligen trott, men det är inte så snyggt i ingången som man skulle önska eftersom den inte är där. Skulle fortfarande vilja göra det, men det blir ju ett praktiskt litet aber när man måste öppna och stänga den för att komma åt i preppen... och därför ha rent i området för att alltid kunna öppna och stänga den. Iofs inte dumt för att hålla en i örat...

* Specialglas framför projektorhålet - GÅR BORT

* "AGG" skärm mot fronthögtalarnas golvstuds - testsak som bäst - GÅR BORT

* SD-fötter för OA-51 - ingen dum idé, men inte alls kritiskt och kan fixas när som senare

* förbättrade fjärrstyrmöjligheter - siktar nog inte på att lösa det på samma sätt nu som då

* högtalare för Auro3D "mellanlager" - och här kommer vi till grundanledningen på att detta skrivs, för det ramlade ut en uppsättning (8st) ej ihopbyggda muPPS-surrounder (a1-klon utförande) på forumet... och även om de inte är Ino så vet jag att elementet är generellt välljudande och så extremt krävande kan inte informationen i dessa kanaler vara. Sagt och gjort slog jag till - frun hjälper till på dem pga inställd leverans av fjolårets bröllopspresent.

Har hållit på under veckan att sprutspackla, slipa och spraya dessa mattsvarta. Tankarna har gått på hur resten skulle hantera och efter att ha lokaliserat vad som skulle bli bra i projektor och receiverväg så fick jag ok på att få ta det på avbetalning. Alltså... slutspurt inledd. Det är typ bara dörren som inte är på banan just nu av det som bör slutföras för ett korrekt projektavslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar