söndag 17 maj 2015

Vårbruksvecka #2

En vecka i trädgården till, nästan i alla fall - lite regnade bort.

Alla plattorna och pallkragarna är på plats och fyllda. Möjligen någon enskild platta extra för tillsnyggande och kanske en krage till att kunna ha lite arbetsredskap i, men i sammanhanget petitesser.



Potatisen var satt sedan innan, men nu även gul, röd, silver, vit och purjolök. Vitkål och broccoli. Plocksallat och ruccola. Rädisor, morot, rödbeta. Sparris (som det nog inte skall skördas något på i år om det inte kommer mycket). En svartvinbärsbuske ("Storklas").

En krage till vid köket med mangold, ringblomma, stevia och ett par blandade sallader.

Återstår lite plantering, men det är temperaturberoede. Frilandsgurka, ärtor och bönor, squash och tomatillo återstår.

--

Fick ett ton extra trädgårdsplattor, så 'katastrofområde nordväst' skall göras vid redan i år. Tack vare att jag kunde sno lite av de gamla plattorna blev trädgårdslandet komplett. Fick tömt en hel kompost till detta och hälften av nästa, så de skall gå att flytta på när jag kommit så långt.

Har lukat ungefär halva området.

Hittade röda kantsten som varit överväxta, så det skall kunna (om rötterna inte förhindrar det) bli kantsten lagt på insidan av buxbomshäcken också. Blir en bra kanal att köra ned elkablarna i utan att behöva gräva något.

--

Hade tänkt kruka om och få ut av chilin, men allt tar tid och igår blåste det alldeles för mycket för att våga. Annars skulle det vara bra att få ut dem så att jag kan förgrodda lite annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar