onsdag 6 maj 2015

Creeper to be

Igår blev det inte gjort något direkt. Hade köpt ett kvastskaftsfäste i hopp om att kunna använda det som väggfäste åt spjutlamporna, men vinkeln var helt fel och dessutom kändes det inte stabilt. Returnerar idag och får tänka vidare.

Har börjat med grunden på en Minecraftdräkt åt grabben - han hade en gjord av en papperskass innan som jag guldsprejat, men den gick sönder under hans födelsedagskalas senast så jag lovade göra en bättre. Nu verkar det dock som han vill ha den som en Creeper istället för rustning. Skall ta isär testtejpningen och vända ut och in och börja lägga på papier maché ovanpå kartongen. Kanske får rätta in lite glasfiberarmering också.

Provlagade ett nytt recept på LCHF-våfflor som kom från Jill Wallentin:

100 g smör smält
1 dl mascarpone (eller annan färskost)
0,5 dl grädde
2 dl kallt vatten
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl pofiber
2 krm salt

Värm våffeljärnet. Smält smöret och vispa sedan samman med mascarpone, grädde och vatten. Vispa i resten av ingredienserna.
Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.

Observationer är att det inte får vara speciellt varmt järn, det får bara vara en matskedsklick, man får passa noga så de inte får för mycket färg. MEN - de är GODA och för en gångs skull något LCHF-recept som blev KRISPIGT! Väldigt lätta, frasiga blir de. Fick nästan tankar på struvor. Hade man kunnat få dem lite tjockare och något solidare så hade man nog kunnat lura många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar