måndag 6 februari 2017

Hörnskåp - at last...

Har letat hörnskåp till köket lite semi-passivt i ganska många år nu för att kunna gömma undan elektroniken för nätverket. Från början blev det där eftersom ingående telefonjack kommer in där. Numera sitter fibermodem och router på annan plats, men switch till accesspunkterna och övriga saker som nätverks-storage, musikserver och husstyrning har fått bli kvar här ändå. Som alla som dragit nätverkskabel hemma och inte terminerar kontakterna själv vet, så får man sällan eller aldrig tag på helt rätt längd, så någonstans hamnar det en hel del extra kabel, med så många kablar som slutar här blir det således en hel del och de har fått gömmas lite bakom en extraskiva till köksbordet tills nu.

Men nu sprang jag på ett hörnskåp på IKEA. Inte ett köksskåp ur deras synvinkel, utan ett badrumsskåp - men det bryr jag mig mindre om eftersom det var snyggt ändå. En annan fördel är att jämfört med klassiska hörnskåp så är detta lite nättare i storlek.


Sonos Boost och NEXA Bridge ovanpå

Mycket nöjd.

Inne i skåpet är det mer oordning. Lite går det att minska på kablarna mellan utrustningen, men det kommer knappt att märkas i förhållande till de stora längderna. Lite buntband senare kommer nog att göra sitt till dock.


Ubiquiti 8-portars switch överst, NAS underst


Som synes, så monterade jag inte hela bakskivan, utan sågade av den så det bara är täckt i det synliga facket. Detta för att kunna dra kablarna enklast möjligt och (förhoppningsvis) tillse att det blir ventilerat nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar