söndag 5 februari 2017

Helgmix

Fått sått lite mer nu; rotselleri och jordmandel för första gången. Nya (sista?) försök att så gul lök, ramslök, citrongräs. Ser bra ut med det som såtts innan över lag.

--

Såg några fönsterlampor à la främre Orienten för ett tag sedan efter att sonen och jag varit och sett senaste Star Wars och de såg väldigt fina ut i kvällsmörkret, så frun och jag gick dit i samband med att vi hämtade mat från Zen Sushi (Lund). Fick prutat ned dem från prislappens 599:- till 400:- och vi bestämde oss för att ta samma mönster men i tre olika färger. Själv hade jag som ursprungstanke två lika på sidorna och en avvikande i mitten, men det här blev ännu bättre.

Fick en idé att matcha dem med gardiner och hittade en lätt gardin hos Bonprix som fanns i ungefär samma färgställning. Upphängningsförsök ett blev dock en besvikelse då deras veckband inte alls vara av samma typ som jag är van till för fingerkrokar... så fingrarna stack upp över gardninens topp - så för jäkligt ut. Så det blev att tänka om och hitta andra krokar. Som tur var öppnade jag bara en paket fingerkrokar, så resten får jag lämna tillbaka. Slutresultatet blev vi dock fullt nöjda med.



Svårt att få med mönstret i lamporna när de är tända...

--

Vi satt en stund med lite gamla mattidningar för att få inspiration till lite nya rätter och sprang på en litet uppslag om flädersaft och vad man kan göra på den, och eftersom jag har egen flädersaft på hyllan så slängde jag ihop en flädercurd på chansningen att det skulle gå lika bra på den saften som den i tidningen. Tog oss en liten ostbricka, lite parma crudo till kvällskaffet och provade den då. Verkligen inte illa för att aldrig ha gjort något sådant innan! Rekommenderas att prova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar