måndag 20 februari 2017

Avsmältning

Snön borta igen förutom rester av de djupaste skottningshögarna. Har provgrävt lite och det är bara precis ytan i pallkragarna som är stel, så jag kan snart börja med flytt av klätterställningar och få i lite kompost.

Passade på medans det fortfarande var lite kallt och fuktigt att bli av med resterna från de sprängda lejonen, men jag får vänta med att limma dit de nya tills det blivit lite varmare.

Blommorna från vårlökarna jag satt i höstas börjar kika upp lite här och där, ska bli riktigt kul att se hur det blir - ren nybörjare på det.

Jordmandeln i förodlingen har skjutit i höjden, så den kanske behöver krukas om snart. Börjar bli hög tid för den vanliga chilin också. Och så bloggade Farbror Grön om att man inte kan förkultivera morot, så man får nästan blodad tand på att ge det ett försök. >;-) Återkommer om jag ger mig på det...

--

Elementet i bion färdigmålat och uppsatt och håller på att få termostaten inreglerad.

--

Har satt fjärrstyrd dimmer i sovrummet, men det har varit motsträvigt. Dels var apparatdosan dålig redan innan, sedan brände den första dimmern vid inmonteringen... nu bytte jag till utanpåliggande strömbrytare och då jag ville kontrollera även sänglamporna så visar det sig att de brytarna inte klarar mer än tre fjärrkontroller och alltså är fulla redan, så det behöver bytas till en annan modell. Dessutom märkte jag inatt att där är en lätt lysning på LED-lamporna på någon krypström... kan kanske vara acceptabelt, men det är lite förvånade då samma dimmer och LED-lampor sitter i biblioteket utan den effekten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar