söndag 28 februari 2016

Jordning


Omgång två av purjolök har börjat komma upp i den andra breddsådden och tycker mig skymta en liten planta jordgubb också. Dessa ytsådde jag med Vermiculite i en matlåda, om jag inte redan skrivit om det.

--

Fick jobbat vidare på pallkragarna bakom garaget, så platthögen har minskats markant. Två vanliga pall och tre halvpall är på plats och har en bottenomgång jord i sig (sju femtioliterssäckar). En bit underlagsrulle till så är hela garagets bredd avklarad - och sen är där en till för där komposterna skall stå. Blir en del standardgrå plattor att flytta på när jag kommit så långt dock.

--

Jordade den första omgången Bokashi idag, nu hade den fått "vila" 17 dagar. Den har inte gett lika mycket vätska som de senare två, så den kanske kommer att ta lite längre tid att brytas ned. Den hamnade i den bortre pallkragen för tomat.

--

Hittade ett Simcity-spel till 'paddan' och det har varit roligt att återknyta bekantskapen. Den tar rätt så rejält på batteriet - och det verkar inte kunna ladda medans man spelar, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar