tisdag 12 maj 2009

Första whiskyprovningen på länge - Aflodals "Macallan Bastards" på Hotell Rica (f.d. Hotell Anglais) i Malmö. Som alltid trevligt att lyssna på Henrik, han är ju som alltid kunnig, vältalig och rolig. Stor uppslutning, så han fick minska ned på glasinnehållen och stoppa in en extra whisky till, summa 9 stycken.

Kul att få prova travel series utan att behöva öppna mina. 18-åringen från 84 var lika bra som vanligt - en rolig detalj är att jag tömde min egen flaska som varit öppen sedan 2002 dagen innan provningsinbjudan skickades ut. Lite kul att när han sade "går inte att få tag på" kunna sätta upp två fingrar i luften och få skryta över att man har två på hyllan.

Mycket intressant information om vad som hänt och händer på Macallan just nu, speciellt infon om att man lägger sherry på amerikanska ekfat bl.a. till Fine Oak serien och dessas helt annorlunda karaktär.

Den avslutande Signatorybuteljeringen från 1966 var i princip nästan lika bra som 84:an, fast med massor av åldern tillkomna fruktiga estrar. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar